Новини/Гідравлічні термопластавтомати та їх особливості

Гідравлічні термопластавтомати та їх особливості

18.05.2024

Гідравлічний термопластавтомат

В останні роки все більшої популярності набувають гідравлічні термопластавтомати. Вони пропонують низку переваг, таких як:

  • Велика сила замикання - гідравлічні машини можуть забезпечувати велику силу замикання (клампінг) в порівнянні з електричними машинами, що робить їх придатними для деталей різних габаритів і товстостінних виробів.
  • Простота в обслуговуванні - гідравлічні системи більш знайомі багатьом операторам та технічному персоналу, що може спрощувати обслуговування та ремонт.
  • Надійність та довговічність – гідравлічні машини зазвичай добре справляються з важкими та тривалими навантаженнями, що робить їх надійними в умовах інтенсивного виробництва.
  • Універсальність - гідравлічні машини можуть бути більш гнучкими щодо адаптації під різні види форм і виробничих процесів.

У чому полягають особливості пристрою та принципи роботи гідравлічного термопластавтомату? Які його переваги та застосування в промисловості?

Пристрій та експлуатація гідравлічного термопластавтомату

Гідравлічні машини для обробки пластмас складаються з кількох основних частин:

  • Система пластифікації

    Відповідає за пластифікацію матеріалу - його розчинення та перемішування, а потім пресування у форму. Термопластавтомат та принцип його роботи засновані на використанні шнека, який подає матеріал у циліндр, де він розчиняється під дією тертя та високої температури.

  • Система закриття

    Високоміцна система, яка відповідає за відкриття та закриття форми, а також утримування її щільно закритої під час упорскування. Її довговічність та стабільність особливо важливі, коли ми маємо швидкі рухи, важкі форми та точне виробництво.

  • Гідравлічні системи

    У гідравлічних ТПА за переміщення шнека, форми та інших елементів відповідають гідравлічні циліндри та насоси. Гідравлічні насоси створюють тиск рідини, яка потім передає цей тиск на гідравлічні циліндри, приводячи їх у рух.

  • Система керування

    Термопластавтомати також оснащені системою керування із сенсорним екраном, системою контролю температури та механічною та пневматичною системою відділення деталі від форми. Всі ці елементи разом створюють цілісну машину, необхідну виготовлення виробів із пластмаси.

Термопластавтомат працює за рахунок взаємодії безлічі скоординованих гідропідсилювачів. Завдяки автоматичним системам управління та контролю термопластавтомати здатні обробляти пластмаси з дуже високим рівнем точності та повторюваності, що необхідно у сучасному виробництві.

Коли і чому варто вибрати гідравлічний термопластавтомат?

Подібне обладнання є незамінним при виробництві полімерних деталей, коли потрібна велика сила замикання для великих і важких виробів. Крім того, гідравлічний тип ТПА вибирають при роботі з товстостінними та масивними формами, які вимагають значного зусилля для заповнення та витримування форми.

Такі пристрої незамінні, коли потрібна надійна робота в умовах важких та тривалих навантажень.